Word vrijwilliger!

Ben jij enthousiast, geef je graag leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun Scoutingavontuur? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten, of wil je ons op een andere manier ondersteunen? Dan staat Scouting Fleur de Lis open voor jou! Elke volwassene die betrokken is bij Scouting Fleur de Lis (in welke rol dan ook) dient te beschikken over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag); als je vrijwilliger wordt bij ons, zal er een VOG worden aangevraagd. Hier zijn voor de vrijwilliger geen kosten aan verbonden.

Scouting zorgt er uiteraard ook voor dat je als leidinggevende niet zonder bagage op ontdekkingsreis gaat. Binnen onze eigen regio of op landelijke activiteiten kan je allerlei trainingen volgen. In deze trainingen leer je alles over Scouting en over jouw functie. Bovendien vind je binnen onze vereniging allerlei deskundigen die je kunnen helpen. Voor steeds meer functies buiten scouting telt inmiddels jouw ervaring binnen scouting als een pré.

Wil je meer weten? Neem eens contact met ons op en we spreken elkaar graag over hetgeen we elkaar te bieden hebben.

Hieronder de openstaande vacatures bij Scouting Fleur de Lis.

Vacature: Welpen leiding (jongens & meisjes)

Als welpenleiding zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider voor een te gek en uitdagend programma voor de kinderen of jongeren. Meiden of jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De welpen draaien bijna elke zaterdagochtend, hebben weekendkampjes en een zomerkamp. Buiten deze ‘opkomsten’ bereid je als leidingteam het programma en de kampen voor, waarbij ieder lid van het team zijn/haar kwaliteiten heeft en inzet.

Vacature: Webmaster

Als webmaster zorg je ervoor dat onze website www.scoutingfleurdelis.nl ons digitale en actuele visitekaartje is en blijft. Ook ben je de drijvende kracht aan regelmatige en aansprekende social media communicatie.

Je hebt van nature een drang naar mooie en pakkende berichten en webcontent en haalt deze, zover nodig, actief op bij het leidingsteam en/of andere vrijwilligers.

Voor onze website maken we gebruik van WordPress. Deze functie is ideaal voor degene die graag op de achtergrond een mooie bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van kids zonder direct leiding te willen (of kunnen) zijn.

Vacature: Stagiaires m/v (minimaal 16 jaar)

Als stagiaire help je de leiding (in groeiende zelfstandigheid) mee een te gek en uitdagend programma voor de kinderen of jongeren te organiseren. Leiding, stagaires en de leden worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De welpen draaien bijna elke zaterdagochtend, hebben weekendkampjes en een zomerkamp. Buiten deze ‘opkomsten’ bereid het leidingteam het programma en de kampen voor, waarbij ieder lid van het team zijn/haar kwaliteiten heeft en inzet. Ben je nog te jong om leiding te worden maar lijkt het je tof om dit mee te maken: kom dan aan boord als stagiaire.

Binnen onze teams en de hele groep vind je allerlei deskundigen die je kunnen helpen. Voor steeds meer functies buiten scouting telt inmiddels jouw ervaring binnen scouting als een pré. Als je straks 18 jaar wordt kan je doorgroeien naar leiding en daar ook speciale en uitdagende trainingen volgen.