Wachtlijst

Het kan voorkomen dat de welpengroep (7 t/m 11) al vol is. We willen het scoutingavontuur voor iedereen leuk en uitdagend houden. Voor zowel onze leden als onze vrijwilligers. Om voor een goed en veilig scoutingavontuur te zorgen is het belangrijk dat de verhouding tussen het aantal leden en leiding goed is. Het aanbod van het aantal leden is soms groter dan het aantal beschikbare vrijwilligers. In dat geval hanteren we een wachtlijst.

Andere groepen

Scouting Fleur de Lis begint met een jongens en meisjes welpen groep (7 t/m 11). Mocht je niet binnen deze leeftijd vallen en toch graag op scouting willen dan raden wij je aan om ook bij andere scoutingroepen in de buurt te informeren naar de mogelijkheden.

Hoe werkt onze wachtlijst?

We proberen onze speltakken qua leeftijd horizontaal op te bouwen. Dit houdt in dat we van elke leeftijd ongeveer evenveel leden willen hebben in de speltak, zodat we een goede doorstroming hebben naar volgende speltakken. Hierdoor worden soms kinderen die al langer op de wachtlijst staan niet opgeroepen, terwijl een kind dat er korter op staat wel wordt opgeroepen. Als we dit niet zouden doen, zou elke speltak alleen maar bestaan uit kinderen in de hoogste leeftijdsgroep binnen die speltak. Dat is niet goed voor de dynamiek in de speltak en de opbouw van onze groep.

Daarnaast hanteert Scouting Fleur de Lis een voorrangregeling voor kinderen van vrijwilligers en voor broertjes en zusjes die al op de groep zitten. Wilt u uw kind aanmelden voor scouting, maar lijkt het uzelf ook leuk om een actief te zijn binnen de groep? Neem dan contact met ons op, we maken graag een keertje kennis!