Praktische informatie

Op deze pagina vindt u in het kort alle belangrijke praktische informatie over de groep.

Opkomsttijden

De speltakken hebben op zaterdag hun bijeenkomsten (in scoutingtermen ‘opkomsten’). We draaien van begin september t/m een week voor de zomervakantie in de regio midden.

Ook in de andere schoolvakanties hebben we één van de twee zaterdagen geen opkomst. De opkomsttijden van de speltakken zijn als volgt:

  • Bevers: Nog niet aan de orde.
  • Welpen: Zaterdagochtend 09.30 – 11.30 uur
  • Padvindsters: Nog niet aan de orde.
  • Verkenners: Nog niet aan de orde.
  • Explorers: Nog niet aan de orde.
  • Roverscouts: Nog niet aan de orde.

We vinden het prettig dat alle leden op tijd bij de opkomst aanwezig zijn. We proberen op tijd te beginnen, zodat we ook op tijd kunnen sluiten. Wil je, wanneer je een keer niet kunt komen, dit laten weten aan jouw leiding?

Contributie

Ieder jeugdlid van Scouting Fleur de Lis betaalt evenveel contributie. Voor het jaar 2021/2022 is de contributie voor ieder jeugdlid € 178,50 per jaar. Stafleden, betalen geen contributie. De contributie, is m.u.v. het zomerkamp all-in. Gedurende het jaar worden er geen bijdragen gevraagd voor weekendkampjes, uitjes e.d.

De contributie wordt door de penningmeester van de groep geïncasseerd. De leiding bemoeit zich niet met de inning van de contributie. Dit wordt allemaal geregeld door de penningmeester. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie.

Overige kosten
Verder dien je rekening te houden met éénmalig inschrijfkosten (€ 50,00) voor de aanschaf van insignes, das, e.d. Daarnaast zijn er kosten van de Scoutfit en éénmaal per jaar het kampgeld (dit varieert per speltak van € 17,50 tot ongeveer € 150,00). In het kampgeld zitten alle kosten voor het zomerkamp; zoals eten, activiteiten, huur van accommodatie (of kampeerterrein), etc.

Voor welpen bedraagt het kampgeld rond de €100,-

Minimabeleid

De gemeente Ede en de gemeente Barneveld kennen een minimabeleid. (Een deel van) de contributie en/of kosten voor Scoutfit en kampen kunnen door de gemeente worden betaalt, wanneer het niet mogelijk is dit bedrag zelf te betalen. Via de websites van de gemeente Ede en de gemeente Barneveld kun je hierover meer informatie vinden.

Informatieboekje

Lees en/of download hieronder het beknopte informatieboekje van Scouting Fleur de Lis!