Installatie bij Scouting

Bij Scouting Fleur de Lis mag iedereen drie keer meekijken bij de groep. Hierna besluit je of je wel of geen lid wilt worden. Wil je dit wel, dan zal na nog een aantal opkomsten geïnstalleerd worden.

Wat betekent installeren?

Een installatie houdt in dat je, behalve op papier, ook echt verbonden wordt met de groep. Installeren wordt bij scoutinggroepen gedaan en is een echte traditie. Je wordt zo echt deel van jouw speltak. Als je overvliegt naar een andere speltak, dan wordt je ook opnieuw geïnstalleerd. Installeren wordt daarom ook aan het begin van het scoutingseizoen gedaan, tenzij je lid wordt middenin een seizoen.

Hoe gaat dat dan?

Tijdens het installeren doet een scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep en iedereen te helpen waar hij kan. Hierna krijgt de scout een aantal tekens voor op de scoutfit en krijgt de scout zijn groepsdas.

Scoutfit

Iedereen bij Scouting draagt een scoutfit met daarop allerlei insignes en een das. Elke scoutinggroep heeft zijn eigen unieke das, zo ook wij! De das van Scouting Fleur de Lis is donkergroen met daarop 2 banden oranje en paars. De donkergroene kleur is dezelfde groen als uit de das van Scouting Lunteren. Dit omdat Scouting Fleur de Lis voort komt uit Scouting Lunteren. Oranje komt uit het logo van de Gemeente Barneveld en Paars uit de vlag van Voorthuizen. Je krijgt de das wanneer je wordt geïnstalleerd.

Bevers dragen een rode blouse, de Welpen een groene, de Padvindsters en Verkenners een beige en de Explorers een donkerrode. Stammen dragen geen (specifieke) blouse. De blouse krijg je niet bij je installatie, maar moet voor de tijd aangeschaft worden bij de Scoutshop. Waar je een Scoutshop kunt vinden, vind je op hun website.

Insignes

De insignes die op de blouse gemaakt worden krijg je bij je installatie en hebben allemaal een betekenis. Op het rechterborstzakje komt je installatieteken. Deze geeft aan dat je een scout bent binnen Scouting Nederland. Op het linkerborstzakje komt een speltakteken. Deze is voor elke speltak anders. Op de linkermouw komen de groepsbandjes waarop staat van welke groep je lid bent en op je rechtermouw mag je allerlei tekens maken die je gedurende je lidmaatschap verdient.